Прокуратура и полиция ще проверяват горските заменки

Служителите влязоха в Агенцията по горите
9 мар 2020 16:08, Анисия Иванова
5

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прокурори и полиция влязоха в Агенцията по горите, за да проверяват горските заменки, съобщиха от Прокуратурата.

Във връзка с възложена от главния прокурор на Република България Иван Гешев проверка относно извършването на замени на поземлени имоти в горски територии, прокурори от Върховна касационна прокуратура, съвместно със служители на Главна дирекция „Национална полиция“, изискват документи (доклади, становища, заповеди и др.) от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите и от управителя на търговско дружество в София.

Изисканите документи са свързани с изпълнение на Решение на Европейската комисия от 5 септември 2014 г. относно схема за помощ SA26212(2011/C) и NoSA.26217(2011/С), приведена в действие от Република България при замени на поземлени имоти в горски територии.

Изисква се цялата документация, свързана с изпълнението на обществена поръчка, с предмет избор на правоспособен независим оценител, който да извърши оценка на поземлените имоти в горски територии в съответствие с европейските изисквания, както и документи, свързани с възстановяването на предоставена на бенефициентите помощ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе кога ще проверяват кметовете на разни паланки, селца и градове? Оказва се, че това е най изгодния бизнес на територията! Гледайте nova в тубата! Тези проверяващи нямат ли интернет с туба?
4
0
 
3
 
! Отговори
трюфел преди 4 години
Предварително гадая....нищо няма да излезе....
3
0
 
1
 
! Отговори
Miro Naidenov преди 4 години
...byah go zabravil Miro pevetza s gorskite zamenki, toi i trubite za napoyavane naryaza - dano se setyat i za tysh.
2
1
 
5
 
! Отговори
Горски/морски преди 4 години
Е какво да ги проверяват, в края на мандата си приеха законче, и тогавашните депутати и роднините им се възползваха моментално.Всичко е точно(законно) - няколко декара гора намираща се на *** в ***, срещу закътано плажче, по-далеч от шумните курорти.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с оная поръчка на една бивша министърка от Сливенски вилает, дето се хилеше като невменяема докато убиваха животните на хората, та тя беше дала поръчки за едни супер-луксозни джипки за скъпо-платен чуждестранен ловен туризъм на един неин бивш съученик, пак Баце се разкарваше като дърта мутра насам-натам с тях?